عسل مانوکا یا منوکا Mānuka honey شناخته شده ترین عسل جهانی است که در دنیا طرفداران بیشماری دارد. این عسل در مناطق جنگلی نیوزلند و قسمت هایی از استرالیا تولید میشود. عسل منوکا یک عسل تک گیاه است که از شهد درخت مانوکا Leptospermum scoparium تولید میشود. این درخت به صورت خودروی در مناطق جنگلی استوایی در نیوزلند رویش دارد و شهد بسیار زیاد و باکیفیتی تولید مینماید. کلمه mānuka نام مائوری درخت است و بومیان نیوزلند و استرالیا به شدت این درخت را مقدس میدانند و استفاده های خوراکی و دارویی فراوانی از آن دارند.
عسل مانوکا دارای عطر و طعم قوی و خاکی است و تحقیقات بسیار زیادی در مورد اثرات دارویی و درمانی به ویژه خاصیت ضدباکتریایی آن در دنیا انجام شده است و به عنوان یک عسل شاخص جهت بررسی و مقایسه با سایر عسل ها مورد آزمون قرار میگیرد. عسل مانوکا دارای عطر و طعم قوی، رنگ کرم تیره تا قهوه ای تیره است و در دنیا به عنوان یک عسل استثنائی با طعمی متمایز، پیچیده و عطری غنی و بسیار منحصربفرد مورد تحسین کارشناسان و عموم مصرف کنندگان قرار گرفته است. عسل مانوکا سرشار از اسیدهای آمینه، ویتامینهای B و C، آنتی اکسیدانها، مواد معدنی، پروتئینها، کربوهیدراتها و ترکیبات فعال زیستی است. هیچ عسل دیگری مانند عسل مانوکا نیوزلند حجم یا پیچیدگی اجزای طبیعی را ندارد.
گیاه مولد عسل مانوکا
عسل منوکا نیز همچون سایر عسل های دنیا با جمع آوری زنبورعسل از شهد یک گونه گیاهی تولید میشود. درختچه آن با نام علمی Leptospermum scoparium از تیره مورد Myrtaceae گیاه مولد این عسل خاص و منحصربفرد است. این درختچه گسترده ترین و مهم ترین گونه درختچه بومی نیوزیلند، است. گیاه Leptospermum scoparium درختچه یا درخت کوچکی به ارتفاع 2 تا 4 متر است. گل ها سفید یا به ندرت صورتی یا قرمز است که در روی شاخه های جوان تشکیل میشود. گل های منوکا در ماه های اکتبر تا فوریه (مهر تا بهمن) شکوفا میشود و در این زمان صدها هزار کلنی زنبورعسل از سراسر نیوزلند جهت برداشت این عسل به جنگل های مانوکا کوچ داده میشود. ساختار گل های دیسکی مانند و تولید شهد فراوان باعث شده است که این گل ها به شدت مورد استقبال زنبورعسل قرار گیرد.
چه چیزی عسل مانوکا را خاص میکند
در طی تحقیقاتی که در دانشگاه وایکاتو نیوزلند به ویژه توسط آقای پروفسور پیتر مولان در دهه های 1980 به بعد انجام شد عسل منوکا به عنوان یک عسل دارویی با خواص آنتی باکتریال ویژه در مقایسه با سایر عسل ها معرفی شد. در ادامه این تحقیقات براساس یک سیستم گریدبندی کیفی به نام “فاکتور بی همتای مانوکا” UMF عسل مانوکا گریدبندی کیفی شده است. این عسل براساس معیار ماده اصلی آنتیباکتریال آن به نام متیل گلیواکسال (MG) که از هیدروکسی استون موجود در گل گیاه مانوکا منشأ میگیرد، رتبهبندیشدهاست. در این سیستم گریدبندی، نمونه عسلهای با UMF کمتر از 10 بیشتر ارزش غذایی و از 10 به بالا اثرات درمانی دارد که البته از نظر پزشکان کاملا تایید نمیشود ولی این عسل در بستهبندیهای با حجم و عیارهای مختلف به اکثر کشورهای دنیا صادر میگردد و جز عسلهای شاخص و گرانقیمت دنیا محسوب میشود. متیل گلیوکسال از جمله مواد مؤثر با اثرات ضد باکتریایی بالاست که در عسلهای با منشأ گیاهی مختلف در مقادیر متفاوت (۳۸–۷۶۱ mg/kg) شناسایی شدهاست و در عسل منوکا بیشترین میزان از آن وجود دارد.
ویژگی ها
کمک به بهبود بریدگی ها و خراش ها
پاکسازی عفونت ها
تسکین دردهای معده
بهبود هضم
خواص زد ویروسی
آنتی باکتریال
تقویت سیستم ایمنی بدن
تامین انرژی
مراقبت از پوست
مصرف و استفاده از عسل مانوکا
مصرف عسل منوکای نیوزلند در حداقل 60 کشور در سراسر جهان رواج دارد. مصرف تازه خوری از عسل مانوکا به عنوان یک عسل طبیعی و دارویی در سبک زندگی سالم افراد بسیار زیادی در دنیا مرسوم است و از آن جایی که این عسل دارای گریدبندی دارویی است حتی در نسخه پزشکان جهت درمان بیماری های عفونی داخلی و یا بیماری های ویروسی و درمان زخم و سوختگی ها کاربرد دارد. عسل مانوکا به عنوان یک ترکیب ویژه در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی اعم از شامپو، کرم صورت، لوسیون ها، خمیردندان و حتی مکمل های دارویی توسط برندهای معتبر دنیا استفاده میشود. عسل مانوکا برای تسکین گلودرد و تسکین سرفه کودکان به صورت پاستیل یا آب نبات چوبی نیز مورد استفاده قرار میگیرد
تهران/مجیدیه شمالی خیابان برادران محمودی
تلفن تماس 09109257386
واتساپ 09109257386
info@arkofit.ir